Connor Bedard vstřelil dva góly do sítě Velké Británie

V úvodním utkání Kanady na šampionátu se Connor Bedard radoval z gólu hned dvakrát. V útoku s Paulem (Tampa) a Buntingem (Pittsburgh) odehrál 15:32 a kromě úspěšných zásahů zaznamenal čtyři střely a +2. V první třetině se kanadská reprezentace hledala a houževnatá Británie bojovala až do konce o dobrý výsledek, nakonec ale Kanada vstup do turnaje zvládla a zvítězila 4:2. Z pohotové dorážky se prosadil bývalý hráč Hawks Brandon Hagel a dvakrát pak zvýšil právě Bedard: nejprve se nejlépe zorientoval u volného kotouče na brankovišti a pak zakončil pohlednou kombinaci, kdy mu před prázdnou branku parádně přihrál Nick Paul.

„Nevěděl jsem, co čekat, ale bylo to skvělé. Na profesionální úrovni tu hraji poprvé, fanoušci byli skvělí, hlasití,“ řekl Bedard novinářům. „Sice jsme dostali dva góly, ale pokud bych to měl shrnout, tak byla naše obrana pevná. Ještě se budeme zlepšovat, byl to povedený start." (překlad hokej.cz)

V pátek do hry zasáhla trojice zástupců Blackhawks a všichni si připsali po bodu za asistence. Philipp Kurashev přispěl k výhře Švýcarska 5:2 nad Norskem a Seth Jones s Alexem Vlašićem bodovali při porážce USA se Švédskem také 2:5. Američané hráli hned v sobotu podruhé a Jones se znovu zapsal do statistik: při vítězství 6:1 proti Německu strávil na ledě 20:32 a přihrál na dva góly. Dva zápasy má v sobotu za sebou také domácí česká reprezentace. Petr Mrázek sledoval výborný výkon kolegy Lukáše Dostála (Anaheim) při páteční těsné výhře v nájezdech s Finskem 1:0 jen z lavičky a o den později pak nastoupil do zápasu s Norskem. V něm chytil osm střel, český národním tým otáčel dvoubrankovou ztrátu a nakonec zvítězil 6:3.