Chicago 2:3 Anaheim
- 18. Dickinson 3 (Bedard, Brodie)
- 20. Mintyukov (Leason)
- 24. Dickinson 4 (Bedard, Teräväinen)
- 46. Killorn (Zegras)
- 50. Carlsson (Killorn, Zegras)
Söderblom 24/21
Gibson 20/18
vs. Florida
Rockford 5:2 Texas
- 10. Hryckowian (Capobianco, Petrovic)
- 11. Nazar 6 (Korchinski, Guttman) P
- 12. Stranges (Hryckowian, Lind)
- 34. Nazar 7 (Slaggert, Phillips)
- 37. Dach 4 (Slaggert, Guttman)
- 38. Dach 5 (Korchinski, Slaggert)
- 58. Marcel 1 EN
@ Texas
Lídři statistik
Odkazy
- Zlaté mládí Chicaga vodil na pivo, teď vede syna do NHL – Bez frází: Bago NHL
- V Amerike mi varili pirohy a halušky. Lístky na NHL mi dal Slafkovský. Zmluva s Chicagom? Manažér mi pokazil prekvapenie – Pravda.sk
- Pomsta Čechům. Rozprášili nás, chci je porazit u nich doma, líčí americká hvězda – Aktuálně.cz
Co jsem tak koukal na hodnocení hráčů po loterii, tak úplně všude se vysoko hodnotí Wallstedt. Před časem jsem někde četl, že Hawks uvažují o tom že by draftovali brankáře, ale podle všeho Wallstedt půjde na draftu do 6. místa.
Johnson vypadá, že půjde také vysoko, a v dalších žebříčcích jsem v Top 10 viděl často i McTavishe. Naopak Räty půjde asi níž. Letos je to celkově o dost otevřenější, když sezona byla taková jaká byla…
Poslouchal jsem podcast Zawatského, měl tam člověka z McKeen hockey.
Padli čtyři jména která na 100% na 11, místě nebudou (půjdou asi v TOP6):
Power (O)
Berniers (C)
Hughes (O)
Wallstedt (B)
Pryč už asi budou taky Edvinsson, Guenther, Eklund a Clarke.
Pak mluvili o 6- ti, kteří by mohli být na 11. místě k dispozici a o jejich plusech a mínusech.
Raty - bude hrát NHL, otázka je jak bude dobrý, letošek mu moc nevyšel a tak se propadnul žebříčky.
Coronato - skvělí střelec a bruslař, bude několik let v NCAA, hodně táhne puky sám, to bude muset v NHL změnit.
Lysell - dobrý bruslař, tehcnik, chytrý, je ale menší.
Sillinger - střelec, nebojí se hrát ani tvrdě. Nemá ale top nadání.
Cossa - obrovský, výboný brankář
McTavish - kapitán Kanady na U18, dobrá střela, umí hrát tvrdě, dobře brání, má horší bruslení.
A asi poslední dva hráči, kteří by mohli být k dispozici jsou Lucius a Johnson.
FWIW Scott Powers, který vybíral u The Athletic, v komentáři píše, že původně chtěl brát Sillingera, ale o Coronata se prý Blackhawks poslední dobou hodně zajímali.
Jasně, ale mě zaujalo to, že oba volili stejně. A že to zdůvodňují tím, že Coronato je menší a střelec jako DeBrincat a že je z Chicago Steel. To mi přijde jako celkem slabá vazba, ale budiž. Bude zajímavý sledoval, jak do toho letos nahoře promluví brankáři, ale nečekám, že by Hawks šli touhle cestou.
Hlavní problém draftu pro Hawks podle mě je, že největší potřeba Hawks je obránce a první čtyři (Power, Clarke, Edvinsson, Hughes) už asi budou pryč a další obránci jsou kvalitou spíž na konec prvníhj, začátek druhého kola.
Mě osobně příjde Button asi tak kvalitní odborník jako je Milbury GM :-)
Tak 11. místo. TSN (Button) i The Athletic teď Chicagu předpovídají amerického útočníka Matta Coronata. Letos za Chicago Steel 48+37 v 51 zápasech. Na podzim nastupuje na Harvard.
Dnes vyhrát loterii a máme vyřešeno :-)
Colton Dach, mladší brácha Kirbyho by měl být draftován v druhé polovině druhého kola.
Koukal jsem na sestavu Švýcarů pro letošní MS a zaujal mě tam jeden hráč. Janis Moser. Třikrát ho na draftu přeskočili, letos ho asi někdo vybere, popřípadě bude moci pak podepsat jako UFA.
Je mu stále 20 (185 cm, 79 kg) a byl druhý v bodování Švýcarských obránců celé švýcarské ligy, sedmý v bodování všech obránců (48z 9g+21a), čtvrtý mezi všemy Švýcary v Ice timu, nejvíc bodů u hráčů do 21 let v lize, a kapitán týmu Biel-Bienne. Na takového hráče by jedno z čtvrtých kol, pokud ještě bude k dispozici, nebylo škoda.