Na Draftu 2024 budou Blackhawks vybírat z druhého místa

Loterii o volbu z 1. místa na Draftu 2024 vyhrálo San José a protože v následné loterii o volbu z 2. příčky uspělo Chicago, zůstalo pořadí na předních pozicích beze změny, tak jak jej určilo umístění jednotlivých týmů v konečné tabulce po základní části. Blackhawks skončili předposlední a proto měli jistotu, že budou v 1. kole volit nejhůře jako čtvrtí, nakonec si ale výhrou ve druhé loterii podrželi své 2. místo.

„Hodně lidí mi asi nebude věřit, ale vnímám to jako výhru. To, že jsme se nepropadli a zůstali na svém, z toho mám velkou radost. Půjdu na večeři a oslavím to,“ řekl GM Kyle Davidson.

Jedničkou bude nepochybně kanadský útočník Macklin Celebrini z Boston University, kterého získají Sharks. GM Davidson měl ve stejné pozici před rokem snadnou práci, když si vybral Connora Bedarda, tentokrát jej ale čeká o trochu složitější úkol. Zdá se, že na druhém místě se Chicagu nabízejí především dvě možnosti: útočník Ivan Demidov z Petrohradu a obránce Artyom Levshunov z Michigan State University.

V tuto chvíli mají Blackhawks v 1. kole nadcházejícího draftu ještě jednu volbu, 20. celkově od Tampy Bay, kterou dostali při trejdu Brandona Hagela. Pro úplnost dodejme, že přestože Chicago v jedné z letošních loterií zvítězilo, může stále teoreticky vybírat z 1. místa příští rok. Podle současných pravidel může jeden tým přeskočit na 1. místo draftu díky loterii jen dvakrát během pětiletého období a Chicagu se to podařilo loni, zatímco letos Hawks díky loterii zůstali na své 2. příčce. ➜ Více