NHL 2014/2015
Chicago 2:3n Colorado
- 15. Mikheyev 18 (Nazar, Murphy) O
- 29. Murphy 2 (Bedard, Del Mastro)
- 50. Makar (MacKinnon, Nichushkin)
- 60. Nečas (Nelson, Makar) XA
- nájezd Lehkonen
Knight 31/29
Wedgewood 24/22
@ Washington
Rockford 5:2 Manitoba
- 03. Marcel 5 (Ludwinski, Felix)
- 18. Lombardi 1 (Allan)
- 22. Hayes 3 (Cates, Fitzgerald)
- 22. Toninato (Shaw, Vitelli) P
- 26. Luypen 5 (Hayes, Savoie)
- 51. Guttman 22 (Athanasiou, Fitzgerald)
- 51. Lambert
Commesso 23/21
DiVincentiis 11/7, Driedger 15/14
@ Grand Rapids
Lídři statistik
Odkazy
Nejnovější příspěvky v diskuzi
3. 4. 2025, Chicago 2:3n Colorado
Mirek napsal
29. 3. 2025, Chicago 3:5 Vegas
Mirek napsal
voNt napsal
Neč napsal
Mirek napsal
16. 3. 2025, Vancouver 6:2 Chicago
tomsik napsal
Musíš počítat s tím že kromě Obamy a jeho federálního daňového systému existují ještě daně lokální. Zrovna v tom New Yorku jsou vysoké. Jinde jsou ale i nulové. Avery si vydělal dost, pokud se nepletu měl jednu smlouvu na 4x4. Ale on tam ukazuje že průměrný život hráče v NHL je 5 let, průměrný plat 2,6 (to asi bylo když hrál on) a z toho vychází.
Upozorňuje na možný problém, mimochodem v NFL je to velký problém, někde jsem četl že 60% hráčů NFL je do tří let po posledním kontraktu na mizině, v NHL je to naštěstí výjimečné (Jack Johnson nebo McCarty). Hodně hráčů taky svojí kariéru překlopí a zůstanou nějak s hokejem spojení (agent, trenér, managment, skaut...).
Podobně upozorňoval Carcillo na problém spojený s tím že skončíš kariéru a najednou nemají hráči, kteří byli zvyklí od mala na to že makají, co dělat a někdo z toho může mít deprese.
Docela zajímavé čtení, ale podle mě to je hodně zjednodušené. Průměrná daň z příjmu v USA pro 0,1% nejbohatších co jsem se koukal je 36%. Dobrá, jsou státy, kde je to víc, navíc si něco hráč zaplatí na zdravotní a sociální, pokud chce. I tak bych ale řekl, že to nepůjde výrazně přes 40%. Manažer si podle toho co píše vezme cca 25%, tady ale taky pochybuju, že to bude 25% u každého. Ty lepší hráči podle mě budou mít u manažerů menší procenta. Escrow, NHLPA, výdaje, dobře, ale stejně nechápu, jak došel z 13,2M na 660 000. To je 5%, což je blbost. Podle mě zbytečně dělá z hráčů chudáky...
Tohle se netýká Hawks ale kdo umí anglicky doporučuju jako zajímavý článek o hráčích a penězích. Jak se to co vydělají scvrkne zhruba na 1/4 - http://www.theplayerstribune.com/the-new-avery-rule/
Brad Richards s Chicagem vyjednává o nové smlouvě.
Pěkný článek: http://www.thescore.com/nhl/news/778322
Hodně se teď píše o tom že výměna Sharpa je hotová věc. Bowman žádá hodně, 1. kolo, hráče ze sestavy a kvalitního prospekta. Reálně asi dostane něco podobného jako za Leddyho + 2. kolo, ale nikdy není špatné začít s požadavky nahoře. Důležitá věc - letos je strašně slabá konkurence volných hráčů, takže cena výměn může být podobně vysoko jako v uzávěrce přestupů.
Útočník Pierre-Cedric Labrie podepsal roční smlouvu s Rockfordem, loni měl ještě kontrakt s Hawks. Za IceHogs odehrál 60 zápasů a připsal si 17 bodů (9+6) a 113 trestných minut.
S tím místem narození je to divný. nhl.com a Wikipedia uvádí Chicago, hockeydb.com, EliteProspects a web university uvádí Minnesotu. Jo a viděl minimálně jeden zápas finále v United Center, když byl v klubu na návštěvě, tak jako v minulých dnech i u těch ostatních zájemců.
Ryan Johansen napsal na Twitteru, že ho stejně nechtěli, tak to mě pobavil. Rangers už jsou prý out a Reilly si teď chce ještě promluvit s některými trenéry těch čtyř týmů. Smlouvu dostane všude stejnou. Bylo by fajn ho tu mít, na MS vypadal ok, ale Chicago pro další sezonu určitě počítá s TVR, možná i s Johnsem nebo Rundbladem, nejsem si jistej, jestli je pro dalšího nováčka místo. Nejvíc prostoru dostane asi v tom Pittsburghu…
Reilly se narodil v Minnesotě a jeho táta je minoritní vlastník Wild, Hawks a Minny jsou asi favoriti, tak uvidíme.
Mike Reilly dal Columbusu košem. Stejně jsme ho nechtěli, říká Johansen.Rodák z Chicaga má na stole hromadu nabídek, z nichž si může vybírat. Seznam prý zúžil na pouhé tři zájemce o jeho služby, mezi něž by mohlo patřit jeho rodné Chicago, které bude hledat náhradu za Johnyho Oduyu, omlazení plánující pittsburští Penguins, Los Angeles, New York Rangers či Minnesota.
Spencer Abbott, útočník, který posílil Rockford během sezony z Toronta, sice na jaře tvrdil, že se chce pokusit získat někde šanci na NHL a s týmem smlouvu neprodlouží, jenže v úterý uzavřel roční kontrakt s Frölundou. U IceHogs se mu dařilo, v sezoně 12+9 v 19 utkáních, playoff 3+3 v 8 duelech.
„Je to pro mě dobrá příležitost, o Frölundě jsem slyšel spoustu pěkných věcí a na Evropu jsem připravený. Viktor [Svedberg] město i klub chválil. Měl jsem nějaké možnosti, ale myslím, že mi švédská liga bude sedět a chtěl jsem hrát v týmu, který má nejvyšší ambice,“ řekl Abbott pro klubový web Indians.
Nick Mattson, obránce, kterého Blackhawks draftovali v 6. kole 2010, skončil po čtyřech letech na University of North Dakota (17+61 ve 153 zápasech, 34 trestných minut) a podepsal roční smlouvu s Rockfordem. IceHogs mají obránců na rozdávání, takže bych se nedivil, kdyby se na nějakou dobu objevil v Indy v ECHL, kde letos hráli třeba Gotovets a Holl.
Dominik Simon: „Tam je asi úžasné hrát za jakýkoliv klub, ale fandím Chicagu, takže by bylo skvělé se dostat zrovna tam a třeba si zahrát v lajně s Patrikem Kanem. Ale to jsou jen sny.“
http://www.denik.cz/hokej/simon-ceka-na-draft-nhl-a-vzkazuje-uzasny-je-kazdy-klub-ale-fandim-chicagu-20150616.html
Před draftem se na něj Hawks vyptávali, tak uvidíme.
Přece jenom si to neodpustím. Off-season začala. Ode dneška je UFA Mike Reilly.